Основателят на модна къща „Агресия” Александър Антов, който беше намерен мъртъв в събота сутринта, имал няколко железни правила в бизнеса. Това разказа пред bTV проф. Любомир Стойков, председател на Академията за мода, който е познавал лично Антов.По думите му, Антов държал да въвежда най-новите технологии, да използва висококачествени платове и да бъде близо до служителите си. „Агресия” произвеждаше облекла на най-високо европейско ниво”, подчерта той. „Той държеше много на своя персонал. Аз съм свидетел, по време на различни събития той държеше да е близо до тях”, допълни експертът. 

Стойков описа Антов като „природно мъдър човек, който не говори много и дълго премисля нещата”. Убитият бизнесмен участвал често и в благотворителни събития. Професорът изтъкна, че модната къща обличала елита на България – политици, шоубизнес, медии. Той разказа, че Антов две години неуморно се борил да спаси съпругата си Мария, която била болна от рак. На едно събитие той му споделил: „Направих всичко възможно и повече, но уви”. Той каза още, че убийството е станало в момент, в който Антов бил съкрушен от загубата на съпругата си.

Междувременно bTV съобщи, че в къщата на бизнесмена вече се е била нанесла друга жена. Вилата вече е била залагана от бизнесмена срещу кредит. 

Бившият началник на отдел „Убийства” Ботьо Ботев пък заяви от с воя страна, че хората не бива да се притесняват прекалено от факта, че две убийства са извършени за няколко дни – това на Антов и на Веселин Стоименов. „Виждали сме го и преди”, каза той.

Въпреки това смущаващ е факта, че става дума за две доста различни жертви – човек, за когото се знае, че е свързан с подземния свят, и един почтен, по думите на близките му, бизнесмен. „Важно е да се разбере каква би могла да бъде мотивацията”, подчерта Ботев.

Той изтъкна, че в ситуации като тези, когато има няколко убийства в кратък интервал, възможностите не са неограничени. Той допусна хипотетично, че е възможно целта на убийствата да бъде разкъсване на ресурсите на МВР.

Ботев коментира още, че модният бизнес е много особен и хората в него трябва да притежават определени качесства. Според него твърденията на кмета на Бистрица, че убийството на Антов е битово и аматьорско, не почиват на никакви факти.