Започна запълването на дупките, "зейнали" по главен път Е-79 край Благоевград. Те се появиха преди 3 дни, след заледяването и снеговалежа в края на миналата седмица, предаде БГНЕС.

Над 100 дупки има само в 2-километровия участък от изхода на Благоевград до местността Полигона в посока Симитли. Нарушаването на износващия слой, положен през 2002 година, е вследствие обработването на замръзналите участъци от пътя със сол. Дупки има по цялото протежение на Е-79 от Благоевград до входа на Кресненското дефиле.

В 10 часа тази сутрин десетина работници на пътно поддържащата Е-79 фирма „Водно строителство” започнаха запълването на дупките от изхода на града след квартал Струмско в посока местността Полигона. Работи се по платното в посока Симитли. Сигналисти на фирмата пропускат на етапи моторните превозни средства. Чака се не повече от 4-5 минути, въпреки интензивния трафик по основната пътна артерия в югозапада.

Времето позволява запълване на дупките с топъл асфалт, след което той се трамбова. След като са запълнят дупките по пътното платно в посока Симитли и Кресна, работниците ще се заемат и с другата пътна лента.

Наранената асфалтова настилка е положена през 2002 година от италианската фирма „Тудини”. Тя обаче издържа 13 години, нещо немислимо за днешното „ударно” асфалтиране на магистрали и основни пътища, чиято настилка дефектира месеци след полагането й.