Три метални сфери с неизвестен произход са открити в провинция Йенбай в северната част на Виетнам. Загадъчните космически сфери паднали в населено място, съобщава bloknot.ru.Виетнамските медии и социални мрежи бурно обсъждат необичайната находка. Всичко станало на 2 януари, когато в провинция Йенбай са намерени три загадъчни метални сфери, но информация за находката се появила в пресата едва сега. 

Виетнамски военни в момента установяват произхода на подозрителните обекти. Основната версия е, че те може да са отпадък от космически кораб, който по някакви причини не изгорял в горните слоеве на атмосферата. Към момента военните само са заявили, че находката не съдържа взривни или токсични вещества.

Според местните експерти сферите най-вероятно са част от някакъв космически апарат или ракета, руско производство, като предполагат, че може да става въпрос за неуспешно изстреляният спътник "Прогрес М-28М".

Жителите на района с трепет разказват как е станало всичко. Според очевидците те чули силен гръм, въпреки че признаци на дъжд нямало. Това ги накарало да излязат на улицата и там намерили загадъчните обекти. Един бил паднал в пуст двор, друг пробил покрива на къща и паднал в нея, а третият, който бил най-голям и тежал 45 килограма, е намерен в поле с царевица.