„Връщането на ДПС през парадната врата на управлението минава през руинирането, самоунищожението или унищожението на Реформаторския блок, доказването му като недобра управленска конфигурация с ГЕРБ, аз няма да съм човекът, който ще отвори тази врата, било пред Доган, било пред Местан".

Това заяви по Нова тв здравният министър Петър Москов, коментирайки политическите сътресения в ДПС.

Според него Реформаторският блок „не е сбор от няколко партии, които да надделяват вътре в блока, а е надежда за това, че разпокъсаната Десница може да работи заедно”. И очерта: „Стратегическото стабилно политическо бъдеще на държавата зависи от трайна управленска конфигурация между РБ и ГЕРБ.

„Реформаторският блок потвърди участието си в управленската коалиция. В момента е във висока степен на готовност от подписване на анекс към коалиционното споразумение между ГЕРБ и блока и внасянето му на Съвет за развитие, в който ясно, подробно и конкретно с дати, с ясна философия да бъде преподписано продължението на реформата в правосъдието”, заяви Москов.

Той коментира и оставката си от зам.-председателското място в ДСБ. „Аз съм си подал оставката от ДСБ като зам.-председател, защото не съм съгласен с това да вкарваме съда в такава изолация, в каквато беше доста време”, добави Москов. Той заяви, че е в добри отношения с Радан Кънев. „Говорим за отстояване на политическа линия. В този случай с Радан имаме обективни различия”, коментира още Петър Москов.