Георги Христов Георгиев е мъжът, когото ДАНС и полицията обявиха за международно издирване. Георгиев е част от организираната престъпна група, източила от банки и банкови институции над 2 милиона евро. Бандата е обвинена за пране на пари в особено големи размери.Арестувани са 9 души, след които и двамата тартори. Единствено те са били хора с по-висока степен на образование и са имали бизнес. Останалите са били ниско образовани, били са мулета. Муле е бил и Георги Георгиев, който ченгетата в момента търсят под дърво и камък. Неговата роля е била да изтегли от определена банка пари в кеш и да ги предаде на един от тарторите. За услугата е получавал по 20 хиляди евро. Теглените суми варират между 400 и 500 хиляди евро.

Въпреки, че арестуваните са от Пловдив, Велико Търново и Варна, на практика през последните години всички те са живеели в града под тепетата, стана ясно днес на пресконференцията на Окръжна прокуратура Пловдив.

Схемата за източване на банките е влязла в действие чрез колосални измами, в които от фалшиви мейли, близки до мейлите на различни отговорни лица във фирми и търговски компании, на служители е било нареждано да бъдат преведени от чужбина по сметки на български търговски дружества, в повечето случаи регистрирани броени дни преди преводите големи суми пари. Като основание за извършване на преводите са посочвани несъществуващи договорни отношения между българските търговци и търговски дружества от европейски държави. По този начин са били ощетени множество търговски дружества в шест държави, в част от които вече се провеждат разследвания за банкови измами.