„Бързи и яростни” 8 може да се превърне в първата холивудска продукция, частично заснета в Куба, съобщава „Индипендънт”.

От студиото „Юнивърсъл” се надяват да използват сценичния потенциал на комунистическия остров в условията на затопляне на дипломатическите отношения между Хавана и Вашингтон.

На американски граждани все още е забранено да посещават Куба с туристическа цел, но президентът Барак Обама се погрижи да се пътува по-лесно до острова заради изследователски и бизнес поводи.

От холивудската компания ще се възползват от това и ще снимат познатите до болка звезди от поредицата Вин Дизел, Мишел Родригес, Лудакрис и Тайрис Гибсън да шофират в нова екзотична обстановка.

Интернационалният подход е добре познат на феновете на поредицата, предишни филми от която бяха снимани в Япония, Бразилия и Абу Даби.

Режисьорът на осмата част Ф.Гари Грей вече е посетил Куба, за да избере подходящи снимачни локации. В момента се уреждат необходимите документи.

„Юнивърсъл пикчърс” чака одобрение от американското и кубинското правителства, за да заснеме част от следващия филм от поредицата „Бързи и яростни” в Куба”, заяви говорител на студиото.

От британския вестник припомнят статистиката, че сагата за нелегални автомобилни надпревари и банкови обири има много испаноговорящи фенове.

Началото на снимките на продукцията „Бързи и яростни” 8 е запланувано за тази пролет, като други снимачни локации са в щатите Ню Йорк и Атланта. Първоначалната дата на излизане на филма по кината е 17 април 2017 година.

До момента единственият американски филм, заснет в Куба след налагането на търговското ембарго през 1962 г., е независимо продуцираната драма "Папа" с Джовани Рибизи.