Силует на човек се очертава пред вас. Може да е стар приятел, съсед или абсолютно непознат. Но има 11 неща, които трябва да имате предвид за отношенията си с него. Според блогъра Марк от MarcandAngel, те са следните: 

1. Никога не знаем изцяло колко страдат хората около нас. Може да сте с някой, който е напълно разрушен отвътре, и никога да не разберете. Затова никога не лишавайте човека до себе си от надежда. Това може да е всичко, което той има. И помнете, че съществуват два начина да разпръснете светлина в този свят: Можете да бъдете лъч надежда или огледало, което я отразява. Бъдете едно от двете с всеки шанс, който ви се отдава.

2. Най-важното пътуване, което ще изминете в живота си, е да срещате другите някъде по пътя. Ще постигнете много повече, като работите с хората, отколкото срещу тях. Ако дадете на някой глас и му покажете, че идеите му имат значение, ще окажете продължително, позитивно въздействие върху него и върху вас самите.

3. Връзките с останалите не създават щастие, те го отразяват. Щастието е вътрешно усещане. Отношенията с другите около нас са просто огледало на собственото ни вътрешно щастие. Те го рефлектират и ни помагат да го отпразнуваме. Зависят от мислите и вярванията ни.

4. Състраданието се връща. Синът, който помага на тежко болната си майка, въпреки умората. Съседът, на когото винаги може да се разчита, въпреки че самият той има нужда от подкрепа. Бедняк, който откликва на зов да дари пари за здраве. Може би няма да чуете имената на тези неизвестни герои по новините. Но животът и Вселената ги чуват и им се отплащат както подобава. Който дава, ще получава. 

5. Точният момент е всичко. Има време за мълчание, време да забравиш и да позволиш на приятелите си да поемат по  пътя на собствената си съдба. Има и време да се зарадваш на победата им, както и да им помогнеш да съберат парченцата, когато всичко е свършило. 

6. Действията са най-шумната форма на комуникация. Това, което правите, ще говори за вас толкова много, че на останалите ще им е трудно да ви чуят какво казвате. Затова вършете това, което проповядвате или изобщо не го проповядвайте. Извървете думите. И помнете, че винаги има огромна празнина между това, което някой казва и това, което прави. Ако характеризираме хората по делата им, никога няма да се заблудим от думите им. 

7. Здравата връзка държи вратите и прозорците отворени. Много въздух циркулира така и никой не се чувства в капан. Отношенията с другите разцъфтяват в свободна среда. 

8. Хората са повече това, което премълчават, отколкото това, което казват. Обръщайте внимание на тихите им жестове.

9. Това, което другите казват и правят, е основано изцяло на собствената им представа за себе си. Ако ви говорят гневни и разстроени хора, останете спокойни и запазите присъствие на духа, продължете да ги третирате с добро и с уважение. Така се поставяте в позиция на голямо надмощие. 

10. Истината е да даваш без очаквания. Добрият характер и истинското приятелство са изцяло свързани с това как човек се грижи за друг, който е раним и не може да даде нищо в замяна. Затова, когато преминавате през тежки времена и излезете на другия бряг, се огледайте. Хората, които все още стоят до вас, са вашите истински приятели.

11. Не на всяка връзка е писано да продължи завинаги. Някои хора няма да останат в живота ви. Те само минават през него, за да ви дадат нещо – може би урок, който имате нужда да научите или спомен, който ви кара да се усмихвате по-късно. Когато моментът настъпи, бъдете готови да пуснете човека на свобода и да продължите напред в живота си.