През декември 2012-а се появи информация, че 35-годишният Маколи Кълкин направил неуспешен опит за самоубийство, възнамерявал да приеме голяма доза наркотици. Повод за това станала раздялата му с Мила Куинс след десетгодишна връзка. Калкин изпаднал в депресия, приемал наркотици и не излизал от дома си. За щастие са успели да го спасят, а самият той решил след това да се подложи на психологична рехабилитация.


Бритни Спиърс си рязала вените

На 34-годишната Бритни Спиърс й се наложи да преодолее много проблеми не само в кариерата, но и в личния си живот. В частност тя се е опитала да се самоубие повече от един път, при това по най-различни начини: от прием на забранени вещества до срязване на вените. 


Кейти Пери се разстроила от развода си

Депресията, последвана от опит за самоубийство, не подминала и 31-годишната Кейти Пери. Когато съпругът й Ръсел Бренд подал документи за развод по причина „непреодолими разногласия”, това буквално разтърсило Кейти. Тя не можела място да си намери и започнали да я спохождат мисли за самоубийство. Но впоследствие решила да излее всичките си емоции в новия си сингъл и да остави нещата да се случват. В песента се пее за това как тя лежи на студения под във ваната и, гледайки отражението си в огледалото, твърдо решава да се бори по-нататък, прогонвайки мислите за самоубийство. 


Кара Делвин не искала да живее повече след нервен срив

Наскоро 23-годишната моделка Кара Делвин призна, че в живота й има период, когато е искала да приключи със себе си. „В училище стигнах дотам, че получих нервен срив - споделя моделката. – Бях близо до самоубийство и не исках да живея. Струваше ми се, че съм съвършено сама. Разбирах каква късметлийка съм, че имам страхотно семейство и забележителни приятели, но тогава това нямаше значение за мен. Исках да се разтворя в света и ми се струваше, че най-добрият изход е смъртта”. Когато Кара започнала да става популярна, ситуацията още повече се задълбочила. Напрежението и пълният срив предизвикали обостряне на псориазиса. Помогнала й легендарната Кейт Мос.


Робърт Дауни-младши се сринал заради употребата на кокаин

50-годишният Робърт Дауни-младши станал наркозависим в пика на своята кариера – през 1992 г. получава номинация за „Оскар” и „Златен глобус” за участието си във филма „Чаплин”. След скандал и уволнение от студиото, а след това и съд за притежание на оръжия, кокаин и хероин... го осъдили на 16 месеца затвор, както и на принудително лечение. Именно тогава искал да сложи край на живота си. Впоследствие си признава, че за първи път пробвал марихуана, когато бил само на осем години, като скандалното е, че му я е предложил собственият му баща. 


Холи Бери се тровила с въглероден монооксид

След раздялата си с Дейвид Джъстин 49-годишната Холи Бери изпаднала в такава депресия, че замисляла самоубийство. Опитала да се отрови с въглероден монооксид. Единственото, което я спряло, била мисълта за това как майка й ще открие мъртвото й тяло. Впоследствие успяла да изледе от депресията и се заклела повече никога да не се омъжва.


Оуен Уилсън посегнал на себе си през 2007 г.

В живота комичният актьор - 47-годишният Оуен Уилсън, изживява същински трагедии: на 26 август 2007 година се скарал с близък приятел по някаква съмнителна причина и решил да се самоубие. Открили го в безсъзнание, видимо под въздействието на алкохол и наркотици. Откарали го в безсъзнание в болницата. 


Дрю Баримор пожелала смъртта още на 14 години

40-годишната днес Дрю Баримор попада в голямото кино съвсем млада, дори невръстна и може би затова започнали проблеми с наркотиците и алкохола. Много години се борила с биполярно разстройство, а на 14 опитала самоубийство. Впоследствие съумява да промени живота си и да се справи с пагубните навици.

Майк Тайсън също прибягнал до наркотични вещества

В разцвета на младостта си 49-годишният сега Майк Тайсън е непобедим на ринга и много боксьори са се предавали, само и само да не се боксират с него докрай. А и мениджърът му го манипулирал, което го довело до силна депресия. Освен това лежал и в затвора за сексуално насилие. След всичко това се опитал да се самоубие с помощта на наркотици. 


Еминем предпочел силно действащи лекарства

За първи път 43-годишният днес Еминем се появява на сцената през 1997 г., обаче това можеше и никога да не се случи: след раздяла с любимата жена и караници с родителите си той едва не приключил с живота си с помощта на силнодействащи лекарства.


Елтън Джон едва не се убил, пъхвайки главата си в газовата печка

На един от най-великите изпълнители в света Елтън Джон – на 68 години днес, дълго му се налагало да крие истинската си сексуална ориентация. Бивайки сгоден с Линда Вудроу, но не желайки да живее в лъжа, той едва не се убил, пъхвайки главата си в газовата печка. 


Шиниъд О`Конър се почувствала предадена от семейството си

Наскоро 48-годишната Шиниъд О`Конър споделила в социалните мрежи, че възнамерява да се самоубие. Тя приела смъртоносна доза лекарства в стаята на един от хотелите „някъде в Ирландия”. Причина за тази постъпка станало поведението на нейното семейство, включително децата и съпругът й. Шиниъд обвинила роднините си в „ужасяваща жестокост” и „кошмарна върволица от предателства” по отношение на нея. „Аз приех смъртоносна доза. Няма друг начин да получа уважение. Ридах седмици наред. А те ми казваха да отида на... 

Моето семейство не ме цени”, написала звездата. Полицаите открили певицата в Дъблин, след което я предали на медиците за по-нататъшно изследване. Сега Шиниъд се намира в болница.