Пламен Галев и Ангел Христов, известни като Братя Галеви, са агенти на службата на САЩ за борба с наркотиците ДЕА и това обяснява ловкото им измъкване от проблемите с правосъдието у нас, твърди бивш служител на ДАНС, цитиран от столичен седмичник.По думите му бившите барети са изведени в чужбина и вкарани в програмата на ДЕА за защитени свидетели. Според него „изчезването” им е пълна инсценировка, американската агенция просто се е погрижила за своите дългогодишни лоялни служители.

Източник на изданието дори твърди сензационно, че мафиотите са с нови самоличности и сменени имена. Пламен Галев в момента е приел името Дейвид Стивънсън, а Ангел Христов е бил прекръстен на Фредерик. 

Глаев и Христов, докато бяха в България, винаги са отричали да имат зависимост от когото и да било. Преди години самият Ангел Христов казва: „Някои хора и институции се опитват да фактурират чрез нас присъствието си. Нечии глави могат да кажат, че сме станали агенти и на ЦРУ. Ние не мълчим, но и не си измисляме биографии, казваме само това, което знаем”. 

Като доказателство за високопоставеното покровителство над двамата, източникът посочва и факта, че въпреки усилията на ДАНС фирмите и банковите сметки на Пламен и Геле не са отворени докрай. „Отваряш една фирма и следва каскада от други, така че не може да им се хване краят. Това явно е замислено изключително компетентно”, обяснява бившият служител. 

Според него двамата са били изпратени в средата на 90-те години в Дупница със задача да изградят прикритието си на мафиоти. Те обаче имали и по-конкретна задача, свързана с контрола върху производството и трафика на синтетични опиати. В завода на бившата „Фармация”, още в годините на соца е произвеждан каптагон под лиценза на мюнхенска фармацевтична компания. След това по време на приватизацията става ясно, че има големи количества психотропно вещество, което се влага в синтетичния наркотик. Имало е решение тези запаси да бъдат унищожени. 

През най-силните си години те имали директни схватки с няколко големи производители на синтетика, не само от района, но и от страната. В крайна сметка поставили цялото това производство под свой контрол. Голяма част от опиатите са изнасяни в арабския свят, където Галеви имали отлични контакти. Част от тях били изградени по времето, когато те са служители в отдела за борба с наркотрафика в ГДБОП. 

С „авторитета” си на наркотрафиканти Галев и Христов били пращани на мисии в Косово. Там се срещали с опасни ислямски водачи. Покрай синтетичните наркотици Галеви имали и успешен бизнес с оръжие, като в началото според източника те използвали лиценз на Николай Гигов, но по-късно отношенията им с него се обтегнали. Твърди се, че в тази търговия те си партнирали с президента на Черна гора Мило Джуканович, Берлускони и други подобни скандални персони.