Най-голямата стрийминг услуга за филми и сериали Netflix вече е достъпна и у нас. Това съобщиха именно от Netflix на провела се пресконференция в Лас Вегас в рамките на изложението CES.

Услугата всъщност става глобална. До вчера Netflix гледаха в Северна Америка и Западна Европа, като картата на достъп силно напомняше тази от Студената война.

С вчерашния си ход най-голямата глобална онлайн телевизия стъпи за първи път на големи пазари като руския, южнокорейския и индийския.

Netflix предлага три абонаментни плана - за 7.99 евро, 9.99 евро и 11.99 евро, като първият месец и при трите е безплатен. Филмите могат да се гледат на компютър, таблет или телефон. Всеки потребител може да гледа колкото иска филми и сериали. Услугата и при трите плана може да се спре по всяко време, което е съществено преимущество пред абонаментите на телевизионните оператори у нас.

При базовия план услугата не може да се ползва от повече от едно устройство едновременно. Няма HD или ultra HD качество.

При стандартния абонамент от 9.99 евро филми могат да се гледат от две устройства едновременно. Тук вече се предлага и HD качество.

При премиум плана от 11.99 евро могат да се гледат филми на до 4 устройства. Предлага се и ultra HD качество.

Богатият каталог на Netflix прави заявка за конкуренция на популярните у нас торенти, както и други подобни на Netflix услуги като Popcorn Time. Преимуществото на новата услуга обаче са много. Тук не съществува риск от заразяване с вируси, малуеър или троянци. Не трябва да се чакат и сийдъри, за да се свали филма. Netflix прави и гледането на филми на таблет или телефон още по-лесно.

Съществен недостатък за момента е липсата на български интерфейс и субтитри на български език, но практиката в други държави по света показва, че това ще бъде наваксано съвсем скоро.