Литературно-музикална вечер под наслов "Поетичен Ивановден" ще се състои от 18.00 ч. днес в художествената галерия в Разград, съобщиха от общината.

Организатори на традиционната проява са Сдружението на писателите в лудогорския град, Регионалната библиотека "Проф. Боян Пенев" и художествената галерия "Проф. Илия Петров".  Програмата включва рецитал по стихове на Иван Вазов, Иван Хаджихристов, Иван Пейчев, Иван Радоев, Иван Цанев, Иван Динков, Иван Николов и Иван Теофилов. Рециталът ще бъде в изпълнение на възпитаници на младежкия театрален и танцувален клуб "Импулс" с ръководител Тихомир Благоев.

На празника свои творби ще изпълнят поетите-именици от Разград и Лудогорието Иван Дойнов, Иван Димитров, Иван Бобев, Иваничка Маджарова и Иван Вълков. Музикален поздрав към присъстващите ще отправят възпитаници на детската музикална школа "Илия Бърнев". Входът е безплатен.

На днешния ден за здраве и дълголетие ще почерпят повече от 2000 жители на община Разград, информират още от общината. Най-много са мъжете с името Иван - 916, а Иванка са кръстени 423 разградчанки.  Най-възрастната именичка е Иванка, родена на 22 декември 1919 г., а най-малкият е Иван - роден на 27 октомври 2015 година.