18-годишната Мишел от Кьолн намери сили и разказа пред немската телевизия N-TV как тя и приятелите и са били нападнати от близо 30 загорели за женска плът мигранти и ужаса, която са изживели при посрещането на новата 2016 година от тази атака."Към 23 часа бяхме на гарата в Кьолн и искахме да идем до реката и да гледаме фойерверките. Тогава за първи път видяхме всичките тези мъже как стоят и просто ни наблюдават. Сколасахме да отидем до катедрата и музея на Лудовик и да се смесим с тълпата и да се радваме на шоуто за новата година. И точно в разгара на купона между 20 и 30 чужденци ни заобиколиха", разказва Мишел. И в следващия момент чужденците се нахвълят като зверове върху тях, започват да опипват гърдите и телата им, дори пробват да бръкнат и под дебелите зимни дрехи. 


Усещайки опасност, момичето и нейните приятели се хванали за ръце, опитвайки се да заобиколят натрапниците. С триста зора успяват да се измъкнат от лапите на натрапниците- жива са, но празникът им е прецакан. Част от момичета в гупата дори плачат. И тогава именно младите хора разбират, че освен нападнати са и ограбени. Липсват мобилни телефони, ключове, цигари, пари в брой и портмонета с лични документи. Тръгват да търсят униформени , на които да се оплачат, но такива не откриват. 

Малко след полунощ компани ята от млади хора се разпръсква в тълпата, където още поголовно се хвърлят бомбички. Отивайки към централната гара на Кьол Мишел и една нейна приятелка виждат,че са изпуснали и последния влак. И тръгват за домовете си пеша. 

На 2 януари двете момичета отиват и подават сигнал в полицията-и за това ,че са ограбени, и за сексуалното посегателство. "Да, не сме изнасилени, но преживяването е кошмарно. Никак не ни беше забавно", казва Мишел. Тя е убедена, че нападателите са чужденци, араби на около 30 години. 

Полицията в Кьол все още разследва безредиците в новогодишната нощ.Обяви,че има трима заподозрени.