Белгийските следователи са почти сигурни, че са идентифицирали двама живеещи в Белгия души, с които парижките атентатори са си разменяли СМС-и в нощта на 13 ноември преди извършването на атентата, пише вестник La Libre.
Двамата притежават фалшиви белгийски карти за самоличност на името на Самир Бузид и на Суфиан Каял. Полицията не знае истинската им самоличност, нито националността им. Въпреки че тази информация не е потвърдена от белгийската прокуратура, тя подчертава централната роля, която са имали двамата координатори при атентатите.
Двамата имат вид на по-възрастни от извършителите на атаките и вероятно са осигурявали логистиката от Брюксел и покрайнините. Според властите те са били заедно със Салах Абдеслам при пътуване, при което на 9 септември са преминали проверка на австрийско-унгарската граница.
Двамата мъже явно са изиграли основна роля в добре подготвените атентати. Освен че са провели многократни разговори с атентаторите, на 17 ноември двамата са превели 750 евро на Хасна Аит Булахсен, която бе убита при полицейската операция в Сен Дени на следващия ден.
Досега на белгийска територия са намерени три убежища, които са били използвани при подготвянето на атентата. Едно от тях е къща под наем в град Овле.