Оранжев код заради опасност от поледици е обявен в 2 области на Северозападна България – Видинска и Монтанска, предаде репортер на БГНЕС.

В 5 области на Северна България е обявен жълт код отново заради поледици. Това са областите Врачанска, Плевенска, Ловешка, Великотърновска, Русенска.

Днес над страната ще бъде предимно облачно. Главно в Северна България и западните райони ще превалява дъжд. В северозападната част от страната, където сутрешните температури ще останат отрицателни ще има условия за поледици, съобщиха от НИМХ. В източните райони ще духа слаб до умерен вятър от югоизток. Минималните температури в Северна България ще са между минус 6° и минус 2°, в Южна България между 0° и 3°. Максималните температури ще са между 4° и 9°, в северозападните райони около 1°. Над планините ще бъде облачно, с превалявания от дъжд, а над 2000 м от сняг. Ще духа силен, по високите части бурен югозападен вятър. Температурите още ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 6°, на 2000 метра около 2°. По Черноморието ще бъде облачно и ще има превалявания от дъжд. Ще духа предимно умерен югоизточен вятър.