Петима са мъжете, участвали в обира на банковия клон в столичния комплекс "Люлин" снощи. Двама от тях са били въоръжени с огнестрелно оръжие, най вероятно пистолети, а един е носил нервнопаралитичен спрей. Двама от мъжете са нахлули в офиса на банката, други двама са ги чакали отвън, а петият участник е шофирал автомобила, с който групата е избягала от местопрестъплението, съобщи БНР.

Все още не е ясна точната сума пари, открадната от банковия офис. Неофициално появилата се цифра от 100 хиляди лева не е потвърдена нито от МВР, нито от управата на банката.

От дирекция „Връзки с обществеността и комуникации“ на УниКредит Булбанк снощи съобщиха, че няма ранени клиенти или техни колеги. Професионален екип от банката е бил на място и е работил с полицията за разкриване на престъплението.

„Клиентите могат да са сигурни, че няма да понесат финансова загуба. Откраднатата сума не е голяма, но предстои да бъде уточнен допълнително точният й размер. Сигурността на клиентите и колегите е най-важен приоритет за банката”, уверяват от банката.