Арменската църква отбелязва на днешния ден Коледа и Богоявление. Армения е първата страна, която официално приема християнството и Бъдни вечер е един от най-големите религиозни празници. Учениците на Христос св. Тадей и св. Вартоломей разпространяват християнската религия през първи век от новата ера. Поради тази причина църквата се нарича Арменска апостолическа православна църква.През 301 г. по времето на св. Григорий Просветител християнството става официална религия в Армения. Бъдни вечер се отбелязва в Армения и от арменците по света на 5 януари, а Коледа на 6 януари.

 Масата в дома е подредена предварително. На Бъдни вечер за трапезата арменците приготвят солено тесто. Това е нещо като баница, в която се слага пара или копче. Рибата е основно ястие и се пие червено вино. Освен това се прави традиционното ядене тафсос долма, т. е. сарми от булгур и кисело зеле.

На Рождество Христово арменците се поздравяват така: "Христос се роди и богояви да бъде благословено богоявлението му".
На самата Коледа на 6 януари се ходи на гости при роднини и приятели, разменят се малки подаръци. Задължително се носят грис халва и бонбони.

И за арменците, и за българите Рождество Христово е свързано главно с трапезата. За разлика от българите арменците обаче не кичат елха. Те стриктно спазват традицията за Голямата празнична литургия на 6 януари.