Изненадващо е как едни нищо и никакви две чертички променят живота на поне трима души завинаги. Двама от тях стават родители, а третия се появява на бял свят с всичките плюсове и минуси на това мило събитие.

окато питката се пече, пардон, бебето расте в корема, бъдещата майка се сблъсква с около един милион въпроса, свързани с това може ли да спи по корем, може ли да прави секс, може ли да се качва пеша и като цяло, може ли изобщо да диша в следващите 9 месеца, докато се роди малкото чудо.
 

Истината е, че може. Една бременна жена може да прави много повече неща, отколкото я съветват съседските баби и форумните диви.

Стига здравият разум да си е на мястото, животът на бременната няма да се промени кой знае колко, като изключим спирането на цигарите и намаляването на алкохола до ¼ чаша вино на нова година и на рожден ден.

Един от милионите въпроси, които една жена си задава, е може ли да си боядисва косата докато е бременна.

Краткият отговор е „да, може“, но той изисква ималко разяснения. Както всичко, свързано с бременността.

Няма категорични доказателства, че боята за коса вреди на бебето. Количеството боя, което прониква в организма е толкова пренебрежимо малко, че тялото се справя с него без никакви последици за плода.
 

Все пак е препоръчително да избягвате боядисването през първите три месеца. Всъщност ще сте толкова чувствителни към миризми по това време, че и през ум няма да ви мине да ходите на фризьор.

След това, когато органите на бебето вече са формирани и вие отново можете да дишате без страх, можете да помислите за боядисване на косата.

Спазвайте точно инструкциите на опаковката за боя, особено в частта ѝ за алергичния тест.

Дори да не сте имали проблеми с боята за коса досега, има вероятно да сте станали чувствителни, така че не рискувайте.

Също така стойте точно толкова време с боята, колкото пише на кутията. Не само докато сте бременна, но и иначе не пресрочвайте оказаните минути.