Данните от разследването на смъртта на семейство Благой и Дани Сапунджиеви и дъщеря им Петя в Пловдив до този момент сочат като извършител 35-годишния съпруг, предава кореспондентът на БГНЕС от града.

Мъжът е застрелял първо жена си, после дъщеря си, след което се е самоубил с изстрел в слепоочието. Двете му жертви са спели, най-вероятно изобщо не са усетили какво става. При откриването на телата тримата са лежали на семейната спалня, детето е било между тях.

Открито е оръжието, както и гилзите. Пистолетът е тип „Валтер”- Р 38, незаконно притежаван от Благой Сапунджиев. Нито оръжието има регистрация, нито той е регистриран като притежател. По някои данни, го е придобил наскоро, което навежда на мисълта, че е замислял извършеното престъпление.

Младото семейство е било във фактическа раздяла от няколко месеца, детето е живеело с майката. Бащата ги е посещавал често. Никой от съседите не си спомня да е чувал скандали, но така или иначе, е предстоял развод.

В медиите вече се наложи версията за патологична ревност, но от полицията се въздържат да посочат конкретна причина. Засега е ясно, че апартаментът е бил заключен, ключът е бил от вътрешната страна на ключалката, няма данни за друг тип проникване и явно няма и друг извършител. Засега досъдебното производство се води срещу неизвестен извършител.

Семейната трагедия повтаря стъпка по стъпка драмата със семейство Тепавичарови, която се разигра преди три години пак през януари в същия пловдивски квартал. Тогава бащата, военен от Авиобаза Граф Игнатиево, застреля жена си, двете си деца и се самоуби. И по този случай няма окончателна яснота, но като причина за колективното самоубийство се сочат кредити в големи размери към банки. След смъртта на семейството, кредитите се прехвърлиха към техните родители, но банката ги опрости.

В новия случай засега банки и кредити не се намесват, един извод обаче се налага със цялата си тежест. Само за три години в квартал „Южен” три малки деца бяха екзекутирани от собствените си бащи…