18–годишният Патрик Първев - единият от двамата задържани за побоя над 3-годишния Христо в столичния квартал Зона Б-19 остава в ареста. Това стана след като и Софийският апелативен съд (САС) не се съгласи да измени мярката му за неотклонение от задържане под стража в по-лека, предаде БГНЕС.

Патрик Първев и Александър Донов бяха обвинени в опит за убийство на 3-годишното момченце. Дни преди Коледа Първев отново подаде жалба в съда, с която поиска да излезе от ареста с по-лека мярка. Това бе поредното му искане да излезе от ареста, досега всички съдебни състави са преценявали, че той трябва да стои в ареста. В края на последния месец на миналата година първата инстанция Софийски градски съд (СГС) също не се съгласи да го пусне, а днес САС потвърди това. Защитата на 18-годишния младеж поиска съдът да му определи по-леката мярка „домашен арест”. Определението на САС е окончателно.

БГНЕС припомня, че обвинение за жестокия побой над малкото момче, за което трябвало да се грижат, получиха освен Първев, и приятелят му Александър Донов. Двамата са обвинени в опит за убийство на 3-годишното момче.

Побоят над детето е нанесен в жилище в София, където Александър и Патрик са гледали детето. Малкият Христо, който близките наричат Еци, бе настанен в болница на 20 юли. Майка му Невена Велинска е музикант и работи на кораби в Скандинавия. Тя плащала на Александър да се грижи за сина й. Патрик обаче, се нанесъл в апартамента, след като майката заминала в чужбина на 26 юни. Първоначално бащата на Александър трябвало да се грижи за Христо, а Александър да помага, но впоследствие двете момчета започнали да гледат 3-годишното момче. За щастие, малкият Христо, който бе настанен в "Пирогов" в изключително тежко състояние тогава и с опасност за живота, излезе от кома още на 23 юли.