Полицията е на финала на разследването по случая с масовата смърт от отровна ракия в Якоруда. До късно снощи бяха разпитвани оцелелите и изписани от болницата в Благоевград мъже. Разследването е категорично - освен че е продавал ракията, Тайфи я и произвеждал. Опитите му да прехвърли отговорността, че я взел от един от издъхналите 5-има мъже, се разбиха, съобщава struma.com.Предполага се, че това е отчаян опит за смекчаване на вината му, коментират полицаи. При разпитите хората са разказали, че на безценица са купували от Тайфи ракия и то не за първи път. 

"Бизнесът" му се разраствал сред ромите в Якоруда. Давал ракията на 2-4 лева. Припомняме, че безпрецедентния случай вдигна на крак институциите, загинаха 5-има млади мъже, поразени от метиловия алкохол в питието на Тайфи.

Анализът на продаваната течност доказа наличието на метилов алкохол, овкусители и оцветители. За петорната смърт Тайфи ще остане дълги години в затвора, а Якоруда е настръхнала срещу него, особено след опита му да прехвърли отговорността върху едно от загиналите момчета. В момента в Якоруда събират пари за курбан загиналите.