Най-малкото от трите момчета на загиналия при тежката катастрофа край Лом шофьор Емир Хасан навършва в деня на смъртта му 1 годинка. Другите две деца са на 3 и на 7 години. Емир е съпруг на кметицата на родното му с. Загорски - Севим. Днес следобяд близките на водача все още нямаха официална информация за случая.

"Не знаем жив ли е, ранен ли е или е мъртъв. Четем най-различни неща в интернет, но все още никой не се е обадил", заяви вуйчото на шофьора Мохамед Мохамед. Емир често карал хора от района до Европа с буса си.

"Работеше като дюнерджия в Германия. В началото беше доволен, но после взе да му омръзва. Казваше, че работи много, а в края на деня краката му се подували от умора. Затова и се прибра в родния край", разказа вуйчото на загиналия. Емир прекарал в Германия около 7 години и владеел добре езика. Освен това се оправял добре по пътищата на Европа и именно затова гурбетчиите от района на Кирковско го търсели за превоз.

"Нашите хора не говорят езика и се оправят трудно в големите градове. Като те свалят на автогарата няма как да стигнеш на адреса. Бусовете возят с джипиес до мястото, където си тръгнал. Освен това това е и най-евтиният транспорт. Вземат по 100-ина евро на човек". Това разказа Ферди Кямил, който е съсед на друг загинал - Али Ахмед от с. Здравчец. Кямил живее от доста години в Германия и се е върнал в родния край да подмени документите си за самоличност. Али Ахмед бил тръгнал да търси работа в Германия. Надявал се да намери работа като строител. Съседи разказаха, че през последните години Али се занимавал с отглеждането на чушки, но не бил доволен, защото прекупвачите давали минимална цена. Загиналият има син и дъщеря, които са на 20 и 22 години.

"Плача за Али, бяхме приятели в ловната дружина. Много добър човек беше, няма да намериш някой в селата наоколо да каже лоша дума за него", твърди Румен Христов.