Някои пътища в страната остават с ограничено движение поради снегопочистване. Най-тежко е положението с пътищата в Силистренско, където повечето ще останат затворени.

Ограничено е движението на МПС по път III-506 Горски извор-Караманци в област Хасково поради снегопочистване. АПИ препоръчва на шофьорите да се движат с повишено внимание по АМ "Струма" между яз. Дяково и Благоевград поради гъста мъгла.

Ограничава се движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по републиканските пътища в област Силистра и по път II-21 Русе-Тутракан в област Русе поради извършване на снегопочистване. Ограничава се движението по път II-23 Русе-Дулово в област Разград за тежкотоварни автомобили над 12 тона поради обработка на пътната настилка.

Възстановено е движението на МПС в областите Русе, Варна, Велико Търново, Търговище, Разград, Ямбол, Шумен, Габрово и Добрич. Отпада ограниението за движение на тежкотоварни МПС над 12 тона по път II-19 проход Предела.

Ограничава се движението по път III-506 Горски извор - Петелово и път III-806 Хасково - Минерални бани, поради обработване на пътната настилка.

Пристанище Варна е отворено, летището също работи нормално. Въпреки че повечето пътища са проходими, училищата в общините Долни чифлик, Дългопол и Аврен остават затворени заради проблеми, свързани с придвижването на учениците, съобщи БНР.

Едно училище и две детски градини в Ямболска област остават в дървена ваканция и днес. Всички населени места обаче са с ток и вода за разлика от вчера, когато снеговалежът създаде проблеми на много места. Всички пътища от републиканската пътна мрежа са обработени и проходими. Нормализирано е и зареждането с хранителни продукти.