Резултатите от проучване, направено във Великобритания разкриват, че 5 януари е Денят на любовната афера, пише в. "Дейли стар". На тази дата най-много хора са склонни да започнат извънбрачна връзка. Това показва проучването по поръчка на сайта Illicit Encounters за запознанства на семейни хора.

Според статистиката първият месец от годината е най-безрадостният за браковете, тъй като най-често през януари хората "се втурват" да се развеждат или се впускат в извънбрачни авантюри.

Британско проучване показва, че първата работна седмица на януари е най-заетата за бракоразводните адвокати. Стресът, на който са били подложени много двойки по празниците в крайна сметка води до увеличаване на разделите и разводите в началото на новата година.

Проучването разкрива също, че един на всеки трима души вярва, че е сключил брак с погрешен партньор. От сайта за запознанства на семейни хора също така отчитат, че активността на регистрираните потребители е по-висока през зимните месеци, отколкото през останалото време на годината.