Обстановката в страната е доста усложнена. Заради валежи от леден дъжд, тази нощ, са били затворени за движение областите Русе, Велико Търново, Шумен, Търговище и Разград, както и направлението Русе – Стара Загора. От 5:30 часа тази сутрин забраните са отпаднали, каза в ефира на „Преди всички“ Главен инспектор Росен Рапчев, началник сектор “Контрол на пътното движение и правоприлагане" в отдел Пътна полиция, Главна дирекция “Национална полиция, МВР:

В момента, поради силен снеговалеж, област Силистра е затворена изцяло за движение на МПС-та по главните пътища. Осъществява се почистване от снегопочистващите  фирми.За подходите към Силистра от Русе и Разград са въведени ограничения. В останалата част на страната пътищата са заскрежени, заледени и влажни. Главните пътища са навсякъде опесъчени, подходящи за движение при зимни условия. Препоръчваме на водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

Главен инспектор Рапчев каза още, че за изминалото денонощие има 7 тежки пътно-транспортни произшествия с двама загинали и петима ранени.