Най-лесно е да се каже, че не се чисти. Стандартите изискват при обилен снеговалеж да спрем движението, да изчистим, и след това да пропуснем трафика. Ние ограничихме тежкотоварня трафик и оставихме снегорините да въртят. Ако пътят бе беше обработен, щяхме да имаме метър сняг. Това заяви в предаването на bTV „Тази сутрин” министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.„Зима е, какво да има на пътя? Може и да има начин да се сложат реотани на пътя, ще стане още по-скъпи”, заяви тя. "Не трябва да драматизираме, не трябва да преекспонираме", добави Павлова. 

Павлова каза още, че изминалата нощ е била много сериозна и критична нощ. „Над 2 600 снегорина излязоха на пътя. Двойно увеличихме броя. Най-големите ни затруднения бяха Русе, Търново, след което и по към източната част на страната. Всички пътища бяха затваряни поетапно, за да бъдат обработвани. В момента най-критично е в Силистра. Всички пътища в областта са затворени за тежкотоварния трафик”, посочи регионалният министър.

От думите й стана ясно още, че на прохода „Петрохан” има метър сняг. Има и паднали дървета. Пътят е отворен и проходим при зимни условия.