Ангажирани със снегопочистването във Велико Търново служители използват малогабаритни машини за осигуряване на нормалната проходимост на тротоари и пешеходни пространства. В експлоатация са комбиниран минибагер с гребло и самоходен роторен снегорин. С тях до обед в понеделник са обходени пешеходни алеи в централната част на старопрестолния град и в кварталите.

Над 60 са ангажираните работници на общинска фирма, на които е възложено ръчно разчистване на пространствата около автобусните спирки, на тротоарите, обществените стълбища и алеите в парковете. Съгласно разпоредбите на Наредбата за опазване на околната среда собствениците, наемателите и ползвателите на жилищни и офис сгради, на магазини и други търговски обекти са длъжни сами да изчистят снега от прилежащите си тротоарни площи.

Община Велико Търново отвори и телефони, на които жителите на областния център и населените места могат да подават сигнали за необходимостта от снегопочистване и предприемане на мерки. Обажданията на телефони 0887209451 или на 062/619102 се приемат от служители, които координират дейностите по зимната поддръжка на пътната инфраструктура.