По темата за руския газ, премиерът обяви: "Русия и доставчикът "Газпром" нямат никаква вина за спирането на руския газ". "Газпром" ни предупреди, че един от основните ни дистрибутори не прави заявки. На 31 следобяд дойде такова писмо до нас", коментира още Бойко Борисов."Получихме писмо от "Овергаз" до нас с молба незабавно да се сключи с "Булгаргаз" ЕАД типов договор за доставка на природен газ, през месец февруари 2016 година. Считате ли за нормално да ни поставят в такива условия, че да сключваме типов договор на 31-и декември", попита, негодувайки министър-председателят.

"На 31-и декември вечерта се събрахме всички шефове, за да подпишем този договор. Това дружество "Овергаз", което има огромния шанс да печели добри пари, дистрибутирайки газ по мрежите, ни заяви на 31-и вечерта, че не може да дистрибутира газ", разкри Бойко Борисов.

"Не може да ми се идва на 31-и декември с молба, че не може да се справя с доставките на газ, а после да има наглостта да се твърди, че искам да му взема бизнеса", обяви премиерът.