Над 10 катастрофи, някои от които верижни станаха днес в казанлъшко. Заради непочистен път стана и катастрофа в гр. Крън. „Опел” се е завъртял на пътя и се е ударил в идващ насреща „Ситроен”, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Радостното при всички инциденти, че няма пострадали хора, а само материални щети. Хората се оплакаха, че пътищата са непочистени, а снегът е само сантиметър.

Спира се движението на всички превозни средства през Троянския проход заради обилния снеговалеж. В Ловеч и Ябланица вали обилен сняг. В областния град се събра общинският кризисен щаб, за да анализира обстановката в региона. На много места има катастрофи заради усложнената пътна обстановка и най-често заради непочистени настилки. Съобщава се само за леко пострадали. Автобус , пътуващ от Кърджали към Измир се е запалил преди Хасково, но няма пострадали пътници. На място е бил изпратен друг автобус, който да извози пътниците.

Край Шумен два леки автомобила са се ударили челно. При сблъсъка едната кола е излязла в канавката. Петима души са откарани за преглед в болница. На пътя през Ришкия проход е станал инцидент между два автомобила на разклона за Смядово. По първоначални данни има четирима пострадали, които са откарани за преглед. Не се съобщава за сериозно пострадали. Трима души са били извадени и спасени от надвиснал над пропаст джип в района на пътя село Доганово-Якоруда. По предварителни данни се предполага, че шофьорът е карал с несъобразена скорост и е излязъл от пътя.

На много места в страната продължава да вали сняг и се очаква в предстоящите часове да се усложни пътната обстановка.