Не използвайте алуминиевото фолио за готвене неколкократно ‐ избягвайте го колко се може повече! За алуминиевото фолио никой не мисли, че може да вреди на здравето, защото има доказателства, че определени количества се съдържат във водата, храната, въздуха. Когато обаче тялото е изложено ежедневно на повече алуминий, той се натрупва в организма.Въпреки че тялото има невероятна сила да се пречиства от токсини и тежки метали, и най‐здравият организъм си има граница, пише "За жената".

С течение на времето, алуминият се натрупват в костите, органите и други телесни тъкани. Ранните признаци за отравяне с алуминий включват слабост в мускулите, болки в костите, паник атаки и объркване. 

При децата това отравяне може да предизвика изоставане в растежа и развитието. Отравянето с алуминий може да предизвика и още по‐сериозни проблеми, като заболявания на мозъка, нервната система, анемия и проблем с белите дробове. 

Ако консумирате твърде много аспирин, лекарства и мултивитамини, вече сте в риск да натрупате твърде много алуминий в организма. Освен това, алуминия ежедневно си го набавяте чрез храната, а и редица съдове са изработени от алуминий. При рядка и малка експозиция на алуминий, нашият организъм перфектно се освобождава от него.

Но въпреки всичко трябва да се избягва, защото понякога не сме наясно с прекалената му употреба. Не купувайте храни и хранителни стоки, които са опаковани в алуминиево фолио, а ако приготвяте храна в алуминиево фолио, веднага след края на готвенето, прехвърлете храната в друг съд. Не оставяйте храната затворена във фолиото.