След празнуването на Коледа и посрещането на новата 2016 година се очаква трафикът по основните пътища да се засили заради голямото прибиране, при което около 200 000 автомобила ще се насочат към столицата.

В събота километрична опашка от автомобили се образува по обяд на пътя между Банско и Симитли. Задръстването беше най-голямо в района на село Градево, съобщава Нова телевизия.

Колите се движеха с не повече от 30 км/ч, а много често се налагаше да стоят на място по няколко минути. Натоварен беше трафикът и на главния път Е79 в района на Симитли и Благоевград, където в ранния следобед се образуваха колони от автомобили.

Полицейски патрул регулираше движението в отсечката, където автомобилите, идващи от Банско трябваше да се включат в пътя Е79.

Вероятно най-интензивно да е движението в неделя. В последния почивен ден от 14.00 до 20.00 ч. се забранява движението на моторните превозни средства над 12 тона по магистралите и натоварените пътища. От 10.00 до 16.30 ч. на пътя Е-79 през Владая ще бъдат отворени две ленти в посока София, за да се облекчи придвижването.