Момченца са първите бебета за 2016-та. Те проплакаха в различни населени места в страната.

Представител на силния пол дойде на бял свят в София в „Майчин дом“ в първите минути на новата година. От полунощ до момента в болницата са се родили 5 бебета, като всички те са доносени и не е имало проблеми. Близо 4000 бебета пък са се родили през изминалата 2015 г. в лечебното заведение, което поставя болницата като лидер в страната по родени бебета.

Момченца са и първите бебета на Пловдив. Децата са родени в Университетската болница „Свети Георги“. Едно от тях е малкият Илкай, роден в 12 часа и една минута след полунощ, предаде бТВ.

Момченцето бързало да се роди и изненадало майка си, която е медицинска сестра. Илкай е роден точно минута след настъпването на новата година. Момченцето е кръстено на баща си Ибрам, взел първата му буквичка, но майка му вече чертае планове да наследи професията му на инженер.

В новогодишната нощ още едно бебе е изплакало в университетската болница.То отново е момченце и е родено без проблеми.

На много места обаче все още чакат първите бебета за годината. Така е в Сливен, където последните раждания са от вчерашния ден. Във Варна също дочакаха първото бебе за годината едва тази сутрин. И то също се оказа момче проплака в АГ болницата в морската столица.

Две бебета се родиха в първите часове на 2016 година в Шуменската болница. И двете новородени са момчета.  Първото проплака в 4.00 ч и е 5-то дете за майката от Шумен. Второто новородено момченце е от с.Църквица. То е второ дете за майката и проплака в 7.55 ч.

В последните дни на 2015-та стана ясно, че у нас за последните 12 месеца са се родили рекордно малко деца.