Нека познаем – изживяваш невероятен стрес на работното си място, особено след дългите Коледни и новогодишни празници. Непрестанно си отрупана със задачки, шефът пак те принуждава да работиш извънредно, а всичко, които искаш ти, са няколко минути, в който съзнанието ти да си почине и никой да не те кара да се чувстваш виновна за това, че и ти си човек.Е, добре дошла в клуба. На всички ни се случва да се чувстваме смачкани. Ето защо решихме да изброим осем начина, с помощта на които ще си отпочинеш на работното място, без това да влючва неловко подремване пред компютъра.

И така, настани се удобно и…

1. Никога не пропускай закуската
Всъщност релаксацията започва още преди да си стъпила в офиса. Започни деня си с вкусна здравословна закуска, която да те зареди със сили поне до обяд. Включи плодове, пълнозърнест хляб и ароматна чаша кафе или чай.

2. Отиди на работа по-рано
Не, не сме луди. Истината е, че ако тръгнеш навреме и дори по-рано за работа няма да се стресираш излишно, че можеш да закъснееш. Хитро, а?

3. Снабди се със свеж въздух
И щом вече си в офиса, сега е моментът да проветриш помещението, защото липсата на кислород те прави уморена.

4. Инвесирай в ергономичен стол
Седенето по осем часа пред компюъра може да се окаже пагубно за тялото ти. Затова не се свени да си поискаш един удобен стол.

5. Пускай си музика
Ако не успяваш да се разтъпкваш на всеки час, пускай си някаква успокояваща музика на слушалки и гледай встрани от монитора. Отпусни съзнанието си за поне 5-10 минути. Заслужаваш го!

6. Винаги си взимай обедната почивка
Виж сега, дори и шефовете ти да те карат да се чувстваш виновна, задето си взимаш един час обедна, а останалите ти колеги не – това си е лично техен проблем. По договор всеки служител има един пълен час време за отдих. Точка!

7. Играй си, ама тайно
Добре де, не е позволено на работното място да се играят игри в интернет, но съгласи се, че само 10-15 минути няма да навредят на никого. Особено ако работата ти е свързана с велики мисли и проекти, а в момент музата ти се е загубила някъде. Разсей се с някоя забавна игра, но тайно, за да не ти направят забележка.

8. Смей се
Колкото и да е напрегнат деня ти, една усмивка може да го превърне в най-слънчевия. Пошегувай се с някой колега, разкажи виж или просто се сети за някоя смешка от близкото минало.