Полицайки съблазнителки и военни жадни за ласки след тежки патрули по улиците на Брюксел - това не е сценарий за еротичен филм, а реални събития, случили се в края на ноември, твърди в. "Дерниер йор". По онова време Брюксел беше блокиран от полицаи и военни заради опасения от терористични актове, предава bTV.
Оказва се, че докато едни са патрулирали, други са участвали в разюздани секскупони при това на територията на полицейското управление в квартал Гансхорен. Един от етажите на РПУ-то бил превърнат в спално помещение и там били разквартирувани 20-ина бойци от т.нар батальон на Арденските стрелци.
Още при съобщаване на новината за пристигането на военните, местните полицайки били силно заинтригувани, твърди "Дерниер йор". Две полицейски инспекторки обаче решили да задълбочат обмена на опит със стрелците и останали след работно време в управлението, когато пък приключвали бойните дежурства на войниците.
Смята се, че в оргията, освен двете полицайки, участвали и 8 военни. В неволен свидетел на сцената се превърнал следовател от полицейското управление. Така тръгнали и слуховете.
Би Би Си твърди, че брюкселската полиция започва разследване на новината за оргията, след публикацията на "Дерниер йор"