През нощта над западната половина от страната ще има разкъсана облачност. Над източната част облачността ще бъде значителна, а на отделни места ще превали слаб дъжд.

Минимални температури между минус 1° и 4°, по Черноморието до 6°-7°. В София - около 0°. Такава е прогнозата за времето на НИМХ при БАН, съобщи „Фокус".

Утре от запад облачността отново ще се увеличава и в следобедните часове на много места ще превали дъжд. Следобяд в цялата страната вятърът ще е слаб до умерен от запад-северозапад. Максимални температури между 9° и 14°, в София - около 10°.

Над Черноморието облачността ще бъде значителна и на места ще превали дъжд. Преди обяд ще духа слаб до умерен югозападен вятър, който следобяд ще се ориентира от запад-северозапад. Максимални температури на въздуха: 11°-16°. Температурата на морската вода е 5°-6°.

Над планините облачността ще е значителна, на места ще превали и дъжд, а над 1300 метра - сняг. Ще духа умерен, по билата силен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 4°, на 2000 метра - около минус 1°.

В събота облачността над цялата страна ще намалее до слънчево време. Вятърът в източните райони ще бъде до умерен от север. Максималните дневните температури ще са между 7° и 12°.

В неделя и понеделник ще бъде слънчево. Вятърът ще се ориентира от юг и бързо ще се затопли - максималните температури ще са между 15° и 20°.