Серия от рекордни нарушения на скоростта заснеха камерите на КАТ по коледните празници. Над 9000 нарушения са установени по пътищата на страната в периода от 21 до 27 декември.

Шофьорите масово превръщат опразнените булеварди в състезателни писти, предава бТВ.

Всеки десети шофьор кара пил по Коледа е статистиката е на КАТ, посочва Нова тв.

Както ФОРУМНЮЗ писа, от началото  на годината са хванати над 20 000 шофьори без книжки.

Рекордите

Близо 180 километра в час на влизане в града и шофиране с 260 на магистрала Тракия – това са само два от скоростните рекорди през последните дни. Първият е заснет на входа на София от камерите на КАТ. С убийствената скорост на аутобана се е похвалил нарушител в социалните мрежи.

Статистиката на пътната полиция сочи, че именно през празничните дни пътищата у нас се превръщат в състезателни писти.

Навръх Коледа камерите на КАТ засичат шофьор, който е настъпил газта и кара със 177 километра в час. Ден по-късно, отново на Цариградско шосе е засечен и друг нарушител – този път радарът отчита 176 километра – два пъти над допустимото.

Честитките след Нова година

Радарите по Коледа за засекли стотици нарушения по пътищата в цялата страна, твърдят от КАТ. За най-драстичните нарушения се отнемат книжки, а глобите надхвърлят 1000 лева.

Всички хванати нарушители ще си получат „честитките” от КАТ веднага след Нова година.

Пияни

Десетки са шофьорите, хванати зад волана пияни. Само в София дрегерът е отчел над 0.5 промила на 25 шофьори. Рекордът обаче е в Плевен, където на Бъдни вечер полицията е заловила шофьор с 4.69 промила алкохол.