Тайфи Мекльов, който бе задържан по обвинение, че е произвел и продал на хората от Якоруда ракията убиец, най-сетне проговори. Пред органите на реда той признал,че не е правил ракията, а я бил купил от Петрич и след това я препродал на хората от Якоруда, съобщи преди минути bTV. Тайфи отрече да е правил домашен алкохол когато и да било в живота сиЕдин от транспортираните късно снощи мъже в реанимация на благоевградската болница след натравяне с ракия е в критично състояние. Няма опасност за живота на останалите седем, но е възможно да имат последващи увреждания на органи, съобщи struma.bg Човекът, който е докаран през нощта е в кома, интубиран е и остава под активно лекарсконаблюдение.

Мъжете, които постъпиха тази нощ в МБАЛ - Благоевград обясниха, че ракията която пили била много приятна на вкус и мирис и въобще не допускали че е отровна.

БЛИЦ припомня, че след натравяне от алкохол по време на "свинска сватба" в събота, в град Якоруда четирима души починаха. Други осем в момента са настанени в реанимация на МБАЛ - Благоевград. Вчера Окръжна прокуратура – Благоевград образува досъдебно производство за престъпление по чл. 350 ал. 3, вр. ал. 1 от НК по повод смъртните случаи в Якоруда. По Закона за МВР за 24 часа бе задържан 46 – годишен мъж, от който е бил закупен алкохола. В дома на сочения за продавач на отровното питие е намерен алкохол, но все още не е изследвана неговата идентичност с консумирания от починалите.