Нигерийци наемат нашенки за работа като детегледачки в Обединеното кралство и основно в Лондон, но впоследствие ги превръщат в бели робини, които са държани заключени, без храна и вода и само със символично заплащане. Случаите са много и основна вина за това имат фирми посредници у нас, които залъгват кандидатките за уж по-добър живот в чужбина, съобщава monitor.bg.
Повечето компании са дъщерни на нигерийската GEN122. Именно и заради това жените попадат в семейства с такъв произход, за които се твърди, че са много заможни и добри. Оказва се обаче, че първоначалните обещания нямат нищо общо с реалността.
От горчивия опит на една една българка, заминала да работи в Англия като детегледачка, се ражда фейсбук групата „Детегледачки в Англия”. Тя е създадена с цел взаимопомощ. В нея всички дами, които са заинтересувани от работа като детегледачки в Англия или имат някакъв опит в професията, са свободни да задават своите въпроси или да споделят опита си. Не една и две са обаче историите, които разкриват нелицеприятната страна на професият