Скъпи господа, чуете ли тези думи, изречени от жена, значи сте в беда, ако не сте наясно с правилното им тълкуване:

1. "О, прекрасно!" Жените използват тези думи най-често, за да сложат категорична точка в края на спор, а вие просто трябва да замълчите.

2. "Само пет минути!" Тази фраза може да има няколко тълкувания в зависимост от контекста на ситуацията. Когато жена я произнася, докато довършва макиажа си пред огледалото преди излизане от вкъщи, „петте минути” са равни поне на половин час. Но, ако ви отпускат само пет минути да догледате първото полувреме на мача, значи наистина са пет минути!

3. "Нищо не е станало". А това е фраза, маркираща затишие пред буря. Това "нищо" със сигурност означава нещо, така че, бъдете нащрек. Кавгите, които започват с „нищо не е станало”, обикновено завършват с „О, прекрасно!”

4. "Добре, добре, продължавай в същия дух!" Това е провокация, а не разрешение. Така че, в никакъв случай не продължавайте!

5. Тежка, шумна въздишка. Това невербално изявление, често се възприема неправилно от мъжете. Шумната въздишка, особено демонстрирана с раздразнение, означава примерно следното: тя ви смята за пълен кретен и защо въобще си губи времето да спори с вас?!

 6. "Всичко е наред!" Едно от най-опасните изявления, които само мъж може да чуе от жена. "Всичко е наред" означава, че тя обявява тайм-аут, за да обмисли кога и по какъв начин ще си платите за грешката.

7. "Благодаря!" Когато жена ви каже благодаря, не питайте „За какво?”. Просто й отговорете – "Няма за какво". Има, разбира се, и тънък момент: ако вместо обичайното „Благодаря”, чуете „Много благодаря” с ударение на „много”, длъжни сте да доловите тънкия сарказъм в гласа й. След което, за нищо на света не казвайте „Няма за какво”. Иначе ще се стигне до „Не е важно!.

8. "Не е важно!" – изящен женски маниер да прати мъжа по дяволите.

9. "Не се притеснявай, мога и сама..." Още едно заплашително изявление, изричано най-често в момент, когато жената няколко пъти вече е помолила мъжа да свърши нещо (да изхвърли боклука, да сложа в коша за пране мръсните си чорапи, които се търкалят по пода и т.н.), и е установила, че той изобщо не се е помръднал. Малко по-късно от тази ситуация се пръква глупавия мъжки въпрос "Какво не е наред?" и женският отговор под номер 3 в този списък.