Унгарските власти разследват видеоклип, в което се предполага, че „Анонимните“ хакери заплашват правителството и управляващата партия на страната „Фидес“, пише Magyar Hírlap, цитиран от "Фокус".„Това по същността си е терористична заплаха, която трябва да се приеме сериозно“, съобщи унгарският министър на комуникациите Бенце Тужон. „Полученият клип не е бил публикуван на официалния сайт на хакерската група, но не трябва да се пренебрегва. Ако се установи, че групата има сериозни намерения, то правителството ще предприеме необходимите предпазни мерки“, добави той.

Според ръководителя на националния институт за киберотбрана Балаш Бенчик не са били открити никакви признаци за атаки срещу правителствени и партийни сайтове, но заплахата е взета предвид. 

На 23 декември на унгарските медии бе доставено електронно писмо с прикачен видеоклип, в който хакерската група „Анонимните“ обяви война на партия „Фидес“ и правителството на страната, защото „правителството на министър-председателя Виктор Орбан изгражда диктатура, малтретира малцинствата и е построило ограда по южната граница на страната с цел да елиминира бежанците“.