Реалният лидер на ДПС е Ахмед Доган. Той трябва да се върне на поста, защото няма кой друг да се справи с тази задача и да организира партията. Младите, които в момента бяха назначени да водят партията, няма да се справят. Това обяви пред bTV проф. Людмил Георгиев.„Речта на Доган не е само свързана с ДПС, а става въпрос и за държавата, и за глобалната ситуация в световен мащаб, която е променена. Той казва, че ЕС е все още проект, а не е факт. Много интелектуалци виждат това, но не го казват. Все повече европейски политици говорят за общи проблеми на Европа, като визират единна държава, но това едва ли ще се случи. Общо управление в Европа няма как да се случи, ако я сравняваме със САЩ, където щатите са обединени в една държава”, каза професорът. 

Той акцентира и върху това, че днес светът е многополюсен, а хегемонията на САЩ е нарушена, защото са се появили два нови центъра - Русия и Китай.

„Регионалната роля на Турция е голяма, а в конфликт с Русия ние може да станем пушечно месо. За това говори Доган в речта си”, казва още Людмил Георгиев. 

Той припомни, че изхвърлянето на Лютви Местан от партията не е първият случай, в който така рязко се маха човек от ДПС. „Касим Дал каза, че е готов да приеме всички отцепници от ДПС, като изключи Местан, защото каза, че това не важи за бивши кадри на ДС”, завърши професорът.