Има две асоциации на фирми за бързи кредити и преди да вземете отнякъде такива пари е добре първо да проверите дали фирмата е регистрирана в тях. Това посъветва икономистът Владимир Каролев в сутрешния блок на Нова телевизия.Той припомни, че приключилите наскоро проверки на такива фирми, са установили нарушения в 6 от тях. И допълни, че когато се вземат „бързи пари”, е добре да се връщат бързо, защото дължимата сума може да скочи няколкократно в сравнение с получената.

Икономистът съобщи, че според германска статистика България е на първо място по брой мерцедеси на старо на глава от населението. „Почти няма ром, дори и безработен, който да няма мерцедес на старо”, пошегува се Каролев.

Той предвеща по-добра икономическа година за страната ни, но припомни, че безработицата у нас е 9,9%, което означава, че всеки 10-ти в страната е безработен.

За да има по-добри икономически показатели обаче Каролев настоя да се направят реформи, например в пенсионната сфера, където продължава да има 1 милион инвалидни пенсии, макар половината от тях да са фалшиви, смята икономистът. Той заяви, че трябва да продължи реформата в МВР, както и в здравеопазването, но не чрез т.н. данък „вредни храни”, които според Каролев трябва да се нарича данък „Москов” на името на здравния министър, тъй като „вредни храни няма, има вредни количества храни”.