Бермудският триъгълник - тайнственото и плашещо място в Атлантическия океан, в което изчезват кораби и самолети, от десетилетия измъчва въображението на хората и умовете на учените.

Районът се намира между трите мислени прави, свързващи Флорида, Бермудските острови и Пуерто Рико, като големината и границите му варират според различните източници.

За него разказва в последното си видео каналът НЛО във Vbox7.

Опитите за обяснение на феномените, които се наблюдават там, минават през особеностите на климата, необичайните магнитни сили до... отвличанията от НЛО.

Според други изследователи обаче изчезванията в Бермудския триъгълник далеч не са много по-чести, отколкото на други места в световния океан.
През 2010 г. австралийски учени обявиха, че мистериозните изчезвания се дължат на газови мехури от метан, който изригва от океанското дъно в района.

Според проф. Джоузеф Монаган когато този газ излезе с такава мащабност и сила на повърхността, той може да потопи големи кораби и да повреди двигателите на самолетите.

За тази теория учените се базират на компютърни модели и проведен лабораторен експеримент. Макар и непотвърдена в реални условия, тя е най-правдоподобната досега.

Единствената мистерия, която тя не може да обясни, е къде са останките от огромните изчезнали съдове, каквито досега не са били намирани - и то при наличието на съвременна техника.

Факт е, че компасите в района се държат странно и мнозина съобщават за необичайни явления.

Вижте още за историята на тайнственото място във видеото.