На 27 декември, последният от четирите почивни дни за Коледа, от 14.00 до 20.00 часа се ограничава движението на товарните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и натоваренитe пътни направления.

Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура.

Очаква се интензивно движение на входовете на София, по автомагистралите „Тракия”, „Хемус“ и „Струма” и път I-1 (Е-79) София - Кулата.

Пътните полицаи предупреждават, че е необходимо шофьорите да карат внимателно и със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на полицията, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

Ограничението на движение за камионите ще е в сила за автомагистралите; за път I-1 Видин – Ботевград; за път I-1 Благоевград – ГКПП „Кулата“; за път I-4 п. в. „Коритна“ – Велико Търново – Шумен; за път I-5 Русе - Велико Търново; за път I-8 ГКПП „Калотина“ – ГКПП „Капитан Андреево“; за път I-9 Дуранкулак – Варна - Бургас; за път II-18 Околовръстен път София; за път II-19 Симитли - Гоце Делчев;

•път II-86 Пловдив - Смолян; за път II-99 Бургас - Царево.

Ограничението не важи за превозни средства, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

Поради извършването на строително-монтажни работи на участък 2 от Западната дъга на Софийския околовръстен път - път II-18 от км 0+780 до км 6+308,17, е възможно да има затруднения в района на обекта за трафика към Калотина. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват въведената пътна сигнализация.