Шофьор на тежкотоварен камион е ранен и приет в болница, след като превозното средство е било съборено от силните ветрове в британския град Бристъл. Друг човек пък пострада при падането на дърво в Чивънор, графство Девън, съобщава AFP.
Междувременно, властите обявиха, че жителите на Уинздор и Съри, където 1000 души бяха евакуирани, са застрашени от нови наводнения и трябва да очакват нарушения на транспорта.

След като в сряда вечерта нова буря достигна Великобритания, днес в северната част на Англия се очакват снеговалежи, съобщава AFP.
Снегът вече покри Шотландия. Същевременно нови дъждове и снеговалежи вероятно ще паднат в цялата страна в петък и през уикенда.

Във връзка с кризисната ситуацията днес премиерът Дейвид Камерън ще свика заседание на правителството. Според ръководителя на операциите, които провеждат близо 2000 войници в борбата с лошото време, наводненията в страната представляват „почти безпрецедентна природна криза”.

От своя страна президентът на Британската централна банка заяви, че бурята и хаосът, който тя предизвиква, може да забавят икономическото възстановяване на страната.