„Досиетата Х“ се завръща с шест нови епизоди. Премиерата на ексклузивното телевизионно събитие у нас ще бъде на 26 януари 2016 година, непосредствено след старта на тв поредицата в американския ефир. На тази дата зрителите ще могат да гледат първите две серии една след друга.
В ролите на специалните агенти Фокс Мълдър и Дейна Скъли отново влизат любимците на зрителите Дейвид Духовни и Джилиън Андерсън. А зад поредицата пак застава Крис Картър - създателят на едноименния сериал от близкото минало. Продуценти са 20th Century Fox Television и Ten Thirteen Productions.

Милиони фенове очакват с нетърпение новите епизоди от „Досиетата Х“, който навремето се превърна в попкултурен и телевизионен феномен. Дебютира в ефира през септември 1993 година и се задържа на екран до 2002 година. Утвърди се като един от най-дълго излъчваните фантастични сериали и се нареди сред най-успешните тв продукции на всички времена. Спечели 16 награди „Еми“ и 5 приза „Златен глобус“.

Българската публика ще може да гледа новите епизоди от „Досиетата Х“ непосредствено след премиерата на сериала в САЩ, заедно със  зрителите на канала в Европа, Южна Америка, Югоизточна Азия и Африка. Глобалните премиери на хитови заглавия като „Досиетата Х“, „Живите мъртви“, „Уейуърд Пайнс“ и „Империя“ са част от стратегията на FOX да предлага най-добрия и качествен телевизионен продукт едновременно на публиката си по целия свят.