14-годишната Бонелия Цветомирова Лазарова се бори с тежкото заболяване Нехочкинов лимфон, медиастинален, III-ти клиничен стадий, и има спешна нужда от средства, за да се радва на щастливо детство. Страшната диагноза на талантливото момиченце, което участва в Школата по народно пеене към Общинския детски център за култура и изкуство и е ученичка в осми клас в Дойче шуле, е поставена преди месец. Веднага в клиниката за деца с онкохематологични заболявания в София се започва лечение с химиотерапии и медикаменти, което според предоставената етапна епикриза ще продължи около една година. През това време се налага Бонелия и родителите й да пребивават в София, а лекарствата, които трябва да се закупуват, са доста скъпи. 
Набирането на средства се осъществява чрез кутии за дарения. Те са поставени в Италиански ресторант „Слънчевата къща“ на ул. „Олимпи Панов“ 23, в четирите магазина „Доналд Дък“ в бл. „Колос“ в кв. „Родина“, бл. „Воден“ в кв. „Възраждане“, градинката на пазара до бл. „Енергетик“ в кв. „Здравец“ и бл. 10 в кв. „Дружба“; в пощата и в хранителен магазин в Средна кула; във фирма „Монтюпе“, в хранителен магазин в „Дружба 1“;  във фризьорски салон „Мила“ на ул. „Плиска“; в бившето лятно кино „Аврора“ на ул. „Хан Аспарух“ 27 и в магазини „Кауфланд“. 
Всички, които искат да помогнат на Бонелия да пее красивите български народни песни и да се завърне при своите съученици и приятели, могат да се включат с дарения и на банковата сметка на майката Милена Георгиева Лазарова: 
ТБ ОББ
IBAN ВG25UBBS80021039360240
BIC UBBSBGSF