Известният опълченец от ЛНР Стас Шустров с псевдоним "Инженер", ексначалникът на артилерията на 2-ра бригада на републиката, споделя пред "Русская весна" информация, споделена му от негови съслуживци, които се подвизават сега сред кюрдските отряди в Сирия. Опълченецът разказва, че руски бомбардировачи са нанесли удар по район, където се базират терористи-туркомани.През последните дни в тези райони се прехвърлят отряди и на турските спецчасти. 

"Та там станало меле ... Нашите са ударили турците, които са се промъкнали на сирийска територия. Хвърлили бомбите... Казват, че каквото трябва са уцелии", свидетелства "Инженер"  и добавил, че е имало и удар с крилати ракети. 

"След това бомбардировачите тръгнали да се прибират покрай границата, охранявани от 9 наши изтребители. Оттатък се появили три турски изтребителя F-16 и се опитали да "съпроводят" нашите бомбардировачи... Но като се усетили, че имат охрана, бързо се надрис..ли и изчезнали", твърди "Инженер" и казва, че по-късно ще даде още подробности за екшъна.