Италианската телевизия Le iene излъчи репортаж от Косово, от град Качаник, известен и като „градът на ислямистите”. В него живеят около 30 000 души и италианският журналист разговаря с представители на 30 семейства, сред които и роднини на смятания за най-кръвожаден убиец Лавдрим Муджахери.Именно Муджахери е главният герой на репортажа, тъй като стана много известен преди време, когато бе публикувано видео, в което той обезглавява пленник на „Ислямска държава”. Преди около месец се появиха информации, че той се е завърнал на Балканите и се укрива или в Македония, или в Косово.

По време на разговорите с местните хора с журналиста, много от тях твърдяха, че руски командоси са навлезли на територията на Косово, влезли са в Качаник и са отвлекли Муджахери, който се е укривал у свои близки. При акцията терористът е оказал съпротива и е бил ранен. Има две версии откъде са дошли руснаците – едната сочи Сърбия, другата - Босна и Херцеговина.

Причината за акцията е подозрението, че именно тези терорист е бил в групата, подготвила и осъществила взривяването на руския пътнически самолет А320 над Синай.

От Министерството на вътрешните работи на Косово отрекоха да има такава акция, но хората в града говорят друго. Същото твърдение бе публикувано в косовски медии преди репортажа на италианците, но отново бе отречено от властите. Знае се обаче, че е имало среща на представители на косовските спецслужби с някои от хората в град Качаник. темата на разговорите не се съобщава.