Японски разработчици са създали апликация за смартфони, която прилежно мери бюста, за да улесни дамите в избора на всеки бъдещ сутиен. Това съобщи "Дейли експрес".

Всичко, което потребителката трябва да направи, е да постави смартфона с изтегленото приложение между гърдите си и да изчака неговите камера и сензор да определят нужния й размер на чашката на сутиен.

Според разработчиците четири от пет жени по света или не знаят точния размер на чашките си, или го бъркат, когато си купуват нов сутиен. Понастоящем приложението "ЧиЧи" - от японската дума за гърди, се тества в Япония. Очаква се апликацията да бъде пусната в продажба до средата на януари догодина. Въпреки ползата от подобно приложение, японска феминистка организация не пропусна да го осъди.

"Безсмислено е да плащаме за проектирано от мъже нещо, от което жените в действителност не се нуждаят. Всяка дама инстинктивно знае дали сутиенът й става или не. Смятаме тази джаджа за ненужна и препоръчваме тя да бъде избягвана", пишат феминистките.