Британската певица Адел запази челната си позиция в престижната класация Топ 200 за албуми на "Билборд", след като само за четири седмици от новата й тава "25" в САЩ бяха продадени близо 6 млн. копия, съобщи Контактмюзик.

По данни на Нилсен СаундСкан - през четвъртата седмица след излизането му на пазара, от албума "25" на Адел са продадени 825 000 единици. С това общите продажби от тавата в САЩ стават 5,98 млн. копия. Така "25" измества тавата "1989" на Тейлър Суифт и става най-продаваният албум в САЩ, откакто Адел постави рекорд по продажби с предишния си проект "21", излязъл на музикалния пазар през 2011 година. "25" става и първият албум, от който в четири различни седмици са продадени над 695 000 копия, откакто Нилсен СаундСкан следи продажбите от 1991 година.

Второ място в албумната класация на "Билборд" заема канадският певец Джъстин Бийбър с тавата "Purpose", следван от акапелната група "Пентатоникс" с "That's Christmas to Me".

Челната петица в класацията на "Билборд" за албуми се допълва от "Уан дайрекшън" с "Made in the A.M." и ритъм енд блус певеца Уикенд с "Beauty Behind the Madness".